Sosyal Medya

Düşünce Platformu

Cihad Allah’ın emridir!

Cihad, İslam toplumunun saldırılara karşı kendisini koruma ve şartları oluştuğunda Allah’ın adını yüceltmek için yapılan silahlı işin adıdır.



Resul Tosun - STAR

Bugünlerde din cahillerinin ve dini terimlerden rahatsız olanların cihad kelimesi üzerinden saçma sapan açıklamalarına ve yazılarına ÅŸahit oluyoruz.

Bu terim DAÄ°Åž, Elkaide, Boko haram gibi örgütlerin kanlı eylemleriyle özdeÅŸleÅŸtirilince cihad deyimi tüyleri diken diken eden bir  kelimeye  dönüşüyor.

Dolayısıyla  islamafobiayı besleyen etkenlerden biri de ister istemez cihad terimi oluyor.

***

Tabii cihadın ne olduÄŸunu nasıl icra edildiÄŸini kaynağından doÄŸru biçimde öğretemezseniz birileri eline silahı alır cihad ediyorum diye kanlı eylemler gerçekleÅŸtirerekcihadın kendisini katleder!

Uzatmayalım cihadın dindeki yerini ispat için ayetler ve hadisler sıralayacak değilim.

Demem o ki, Ä°slam’ı sahih kaynaklarından öğrenenler, cihadın Allah’ın emri olduÄŸunu bilir.

KiÅŸinin kendi kötülükleriyle mücadelesi anlamına gelen cihadı kastetmiyorum, ona bakarsan Merhum Said Havva cihadı beÅŸe ayırır, ben silahla yapılan ve yapılması gereken cihaddan bahsediyorum. (Ä°yi niyetlileri tenzih ederim ama cihadı sulandırmak isteyenlerin nefisle cihadı öne çıkararak saptırmaya çalıştıkları da bir vâkıa.)

***

Cihad, Ä°slam toplumunun saldırılara karşı kendisini koruma ve ÅŸartları oluÅŸtuÄŸunda Allah’ın adını yüceltmek için yapılan silahlı iÅŸin adıdır.

Cihad, Ä°slam toplumunun ihtiyacı olan uzmanların yetiÅŸtirilmesi, malzemelerin üretilmesi ve kurumların tesisi olarak tanımlanan  kifâi farzlardan biridir.

Cihad da bir farz-ı kifâyedir ve cihadın Ä°slam toplumundaki kurumsal karşılığı ordudur.

Cihad etmek isteyen orduya katılır.

Tabii ordunun da Ä°slam toplumuyla ve deÄŸerleriyle bütünleÅŸmesi esastır.

***

Nutuk’ta anlatılan erlerin kelime-i ÅŸehadet getirerek ölüme gitmelerinin temelinde bu cihad ruhu yatmaktadır.

Çanakkele de milli mücadele de cihad kurumu olan ordumuzun ve cihad ruhu taşıyan milletimizin eseridir.

Geleceğimizin garantisi de ordumuzun ve milletimizin cihad ruhuna sahip çıkmasına bağlıdır.

Kifai farzın bir özelliÄŸi de ihtiyaç duyulan alanda açık kapatılmamışsa  -söz gelimi düşman memleketi iÅŸgal etmiÅŸ askeri imkanlar yeterli deÄŸilse- o zaman her Müslümanın gücü nisbetinde cihada iÅŸtirak etmesi -seferberlik- farzı ayna dönüşür.

Milli Mücadele’de ve 15 Temmuz’da milletimiz bu farzı ifa etmiÅŸtir.

***

Åžehitlik de cihad kurumuna ait bir rütbedir.

Ve gerçek ÅŸehid Allah için savaşırken hayatını kaybeden askerler, güvenlik güçleri ve onlarla birlikte mücadele ederken ölenlerdir. (Cihad haricinde ölenlerin ÅŸehitliÄŸi hükmi ÅŸehitliktir.)

Siz eÄŸer cihadın bu kurumsal yapısını Ã§ocuklarınıza Ã¶ÄŸretmezseniz birileri çıkar ayet ve hadis mealleri okuyarak çocuklarınızın  eline silahı verir ve cihad adı altında cinayetler iÅŸletebilir.

Hülasa cihad Allah’ın emridir ve Ä°slam toplumunda ordunun görevidir.

Müfredata cihad teriminin konulmasına itiraz edenler din adına cinayet iÅŸlenmesine  yardımcı olduklarının farkındamıdırlar acaba?!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.